Warrego adıyla sektörde yerini alacak olan pikap, hidrojen yakıt hücreli elektrikli araç teknolojilerinin gözdesi olacağa benziyor. Hidrojen yakıtlı araç teknolojileriyle yakından ilgilenen H2X, yeni modelin resmi olarak tanıtımını yaptı.
Karbon emisyonu en minimum düzeye indirmek isteyen şirketler, elektrikli otomobillere odaklanıyor. 4×4 araç dünyasında da adından sıkça bahsettirecek modellere her geçen gün yenisi ekleniyor. Geçtiğimiz aylarda Toyota, hidrojen yakıtlı otomobillerin geleceği için BMW ile işbirliği yapmıştı. Bu gelişmelerin ardından Avustralyalı şirket H2X, Warrego isimli yeni modelini tanıttı.
Tam olarak tarih verilmese de önümüzdeki sene içinde yeni nesil pikap satışa sunulacak. Yeni nesil model bu araç için de çeşitli pikap aksesuar modelleri uygulanabilir hale gelecek.
Yeni nesil pikap Warrego, Ford Ranger‘ı rol model alıyor. Seneye gelecek olan araçta 60 kW yakıt hücresi ve 260 kW (348hp) elektrik motor yer alıyor. Ayrıca firma, 2025 yılından itibaren hidrojen yakıtlı başka ticari otomobiller de üretmeyi planladığını açıkladı. Oldukça merak konusu olan ücretler için ise herhangi bir açıklama yapılmadı.
Gücünü elektrikten alan araçlar, içinde herhangi bir batarya bulundurmuyor. İhtiyaç duyduğu elektrik enerjisini içinde bulunan hidrojenden sağlıyor. Karbondioksit gaz kullanımını düşürebilmenin en iyi yolu benzin ve dizel gibi fosil yakıtlardan ziyade hidrojen kullanmak olduğu için üreticiler bu yeni teknolojik gelişmelere odaklanıyor. Gerek yakıt istasyonlarının yetersizliği gerekse hidrojen yakıtının maliyetli olması ise yeni teknolojinin bazı olumsuzlukları arasında yer alıyor.