Ssangyong isim değişikliğine gidiyor. KG Group satın aldığı markanın adını KG Group olarak güncelleyecek! Yeni logoda da KG yazacak.
SsangYong Motor’u geçtiğimiz yıl satın alan KG Group, şirket ortaklarından son onayın alınması durumunda isim değişikliği yapacaklarını duyurdu.
Tam 36 yıldır kullanılan Ssangyong ismi Korece “ikiz ejder” anlamına geliyor. Uzun yıllardır alışılmış ismi değiştirmek zor olacağa benziyor. Yeni isminde “Mobility” kelimesine yer veren KG Group, Ssangyong’u bir otomotiv üreticisinden çok daha öte mobilite şirketine dönüştürmeyi hedefliyor.
Ssangyong’un üreticilikteki tarihi 1957 yılına kadar uzanıyor. Ancak şu an kullanılan ismini 1986 yılında SsangYonh Group tarafından satın alması üzerine gerçekleşti. Daha sonra şirket Daewoo, SAIC ve sonra da Mahindra & Mahindra bünyesinde faaliyetini sürdürdü. Son olarak da 2022 yılında KG Group tarafından satın alındı.
KG Group’un Ssangyong’a ait yüzde 58.85 hissesini 253 milyon dolara satın aldığı ve şirkete 426 milyon dolarlık ek yatırım yapacağı da gelen diğer bilgiler araında yer alıyor.